Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 29572 

Re: Berekenen of een punt binnen een ellips valt

Dit is niet helemaal wat ik bedoel. Ik zoek een formule om te controleren of een punt binnen of buiten een ellips valt. De door u gegeven formule beschrijft slechts de ellips.

Hugo K
Student universiteit - vrijdag 5 november 2004

Antwoord

Ik geef je een voorbeeld:
x2+y2=1 is de vgl. van een cirkel.
Neem f(x,y)=x2+y2en (a,b)een punt.
Als f(a,b)=a2+b21 dan ligt (a,b) binnen de cirkel.
Bij de ellips gaat het net zo.

kn
zaterdag 6 november 2004

©2001-2024 WisFaq