Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Driehoeken (gelijkvormige)

Is het mogelijk om van volgende opgave een voorbeeld te geven:

Teken driehoek A'B'C' zodanig dat ABC en A'B'C' niet gelijkvormig zijn.

AB/A'B' = BC/B'C' en A' = A

Dit om aan te tonen dat twee driehoeken slechts gelijkvormig zijn als twee zijden evenredig zijn en de ingesloten hoek gelijk is (hier is niet de ingesloten hoek gelijk).

Dank!

I copp
Overige TSO-BSO - vrijdag 5 november 2004

Antwoord

Dag Ineke,

Hopelijk is het plaatje genoeg.
Ik heb voor het simpele geval gekozen dat A=A' en B=B'
Klik op het Cabri-icon hiernaast voor de constructie.

groet,

Anneke
vrijdag 5 november 2004

©2001-2024 WisFaq