Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Oplossen van een vergelijking

We moeten de x vinden van:
4x + 5x = 7x + 70
Hoe moet je dat vinden?

Pieter
Iets anders - woensdag 1 mei 2002

Antwoord

weet je zeker dat je deze vergelijking correct hebt opgesteld?
Wiskundig gezien is je vergelijking een peuleschilletje, dus daarom vermoed ik dat je wellicht wat anders bedoeld, zoals bijv. 5x i.p.v. 5x. Maargoed, stel dat er niks aan de hand is met je vergelijking:

4x + 5x = 7x + 70 $\leftrightarrow$ (4x en 5x optellen tot 9x)
9x = 7x + 70 $\leftrightarrow$ (7x naar de andere kant, wordt -7x)
9x - 7x = 70 $\leftrightarrow$ (7x van 9x aftrekken geeft 2x)
2x = 70 $\leftrightarrow$ (links en rechts van = teken door 2 delen)
x = 35

mg
woensdag 1 mei 2002

©2001-2024 WisFaq