Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Tekenen in het complexe vlak

Hoi,
Hoe kan ik het volgende getal in het complexe vlak tekenen als Z is een element van C (de complexe getallen)
Z+2 en 1/Z

Alvast bedankt
Groetjes Linda

Linda
Student universiteit - vrijdag 5 november 2004

Antwoord

dag Linda,

Voor optellen en aftrekken van complexe getallen kun je gewoon de reële delen en imaginaire delen apart optellen of aftrekken.
Voor de tekening geldt dan de 'kop-staart-constructie'.
Applet werkt niet meer.
Download het bestand.

Complexe getallen vermenigvuldigen of delen kan handiger via de exponentiële vorm
z = r·ei·$\Phi$
Neem twee complexe getallen
z1 = r1·ei·$\Phi$1
z2 = r2·ei·$\Phi$2
Dan is
z1/z2 = r1/r2·ei·($\Phi$1-$\Phi$2)

Neem nu z = r·ei·$\Phi$
Nu moet je 1/z tekenen.
Dat is dus:
1/z = 1/r·ei·(0-$\Phi$) = 1/r·ei·(-$\Phi$)
Je moet voor de richting dus spiegelen in de reële as, en voor de lengte moet je 1 delen door de lengte van z
q29534img1.gif
succes,

Anneke
vrijdag 5 november 2004

©2001-2024 WisFaq