\require{AMSmath} Gelijkvormigheid Ik heb morgen een repetitie wiskunde over het onderwerp gelijkvormigheid maar ik snap het niet helemaal.Hoe kan ik nou zien of ze gelijkvormig zijn? leoni Leerling onderbouw vmbo-havo-vwo - woensdag 3 november 2004 Antwoord Ik neem aan dat je 't over driehoeken hebt. Twee driehoeken zijn gelijkvormig als de overeenkomstige hoeken gelijk zijn!voorbeeldHier is DDEC gelijkvormig met DBAC. Waarom?Omdat:ÐD=ÐB (Z-hoeken)ÐE=ÐA (Z-hoeken)ÐDCE=ÐBCA (overstaande hoeken)voorbeeldHier is DPQC gelijkvormig met DABC. Waarom?Omdat:ÐP=ÐA (F-hoeken)ÐQ=ÐB (F-hoeken)ÐC=ÐC (dezelfde hoek)Hopelijk is dat wat je bedoelde en maakt het ietsje duidelijker.Op Oefenopgaven gelijkvormigheid kan je nog wat oefenopgaven vinden met antwoorden. WvR woensdag 3 november 2004 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Ik heb morgen een repetitie wiskunde over het onderwerp gelijkvormigheid maar ik snap het niet helemaal.Hoe kan ik nou zien of ze gelijkvormig zijn? leoni Leerling onderbouw vmbo-havo-vwo - woensdag 3 november 2004
leoni Leerling onderbouw vmbo-havo-vwo - woensdag 3 november 2004
Ik neem aan dat je 't over driehoeken hebt. Twee driehoeken zijn gelijkvormig als de overeenkomstige hoeken gelijk zijn!voorbeeldHier is DDEC gelijkvormig met DBAC. Waarom?Omdat:ÐD=ÐB (Z-hoeken)ÐE=ÐA (Z-hoeken)ÐDCE=ÐBCA (overstaande hoeken)voorbeeldHier is DPQC gelijkvormig met DABC. Waarom?Omdat:ÐP=ÐA (F-hoeken)ÐQ=ÐB (F-hoeken)ÐC=ÐC (dezelfde hoek)Hopelijk is dat wat je bedoelde en maakt het ietsje duidelijker.Op Oefenopgaven gelijkvormigheid kan je nog wat oefenopgaven vinden met antwoorden. WvR woensdag 3 november 2004
WvR woensdag 3 november 2004
©2001-2024 WisFaq