Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Verkoopprijs weten via brutowinst

Goedemiddag... Nu weet ik hoe je brutowinst moet uitrekenen,maar wat is de formule om via de brutowinst de verkoopprijs te weten. vb brutowinst uitrekening. :

Brutowinst = 1-((x/y)x100 %)

x = inkoop
y = verkoop

Magdy
Iets anders - woensdag 3 november 2004

Antwoord

De brutowinst is of een percentage van de inkoopprijs of een percentage van de verkoopprijs. Stel dat de brutowinst 20% is dan geldt in het eerste geval 100%+20%=120% en in het tweede geval 80%+20%=100%
Met een brutowinst van bv 400 wordt de inkoopprijs in het eerste geval dus 400*100/20=2000 en de verkoopprijs 400*120/20=2400
In het tweede geval wordt het 400*80/20=1600 en 400*100/20=2000

groet

pl
woensdag 3 november 2004

©2001-2024 WisFaq