Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Casio CFX-9850CG Plus > formule van de n-de term, Un

Hallo,
we zijn met wiskunde (VWO, 5de klas, Wis A1) bezig met het hoofdstuk Getallenrijen (3). Ik zal een stukje uit het boek overtypen om uit te leggen wat ik zoek.

"De rij 9, 13, 17, 21... is een voorbeeld van een getallenrij. De getallen in de rij heten de termen.

Het is gebruikelijk de 1ste term te noteren met U1, de 2de met U2, etc.

Het bijzondere van deze rij is dat elke term 4 meer is dan de voorafgaande term. Door deze regelmaat te gebruiken kun je de volgende termen van de rij te weten komen. Je weet dat van elke plaats in de rije welk getal er staat.

Zo is U4 = 21, U5 = 25, etc.

Je kunt deze rij vastleggen door de formule vd n-de term Un te geven.
Je krijgt Un = 4n + 5
..."

Nu moeten we met onze GR onze "Y=" functie gebruiken (ergo "GRAPH"), en dan moeten de Y=-en N=-en worden.

Hoe doe ik dat?

Nick O
Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 3 november 2004

Antwoord

RTFM!

Zie Recursion Tabel and Graph - PDF

WvR
woensdag 3 november 2004

©2001-2025 WisFaq