\require{AMSmath} Worteltrekken als de Babyloniërs Hoe moet ik de wortel van 90 benaderen als ik het als de Babyloniërs doe? Dirk K Leerling onderbouw vmbo-havo-vwo - dinsdag 2 november 2004 Antwoord Volgens onderstaande website hadden de Babyloniërs daar een handig truukje voor. Ze gebruiken een algoritme dat neerkomt op de formule:Hierin is N het getal waar je de wortel van wilt benaderen. k is dan de benadering... die dan steeds nauwkeuriger wordt.N=90k=9 (als eerste benadering)knieuw=(9+90/9)/2=9,5knieuw=(9,5+90/9,5)/2=9,4868421052631578947368421052632knieuw=9,486832980509526242791444630995knieuw=9,4868329805051379959966816482159Enz...Volgens de rekenmachine van Windows is:√90\approx9,4868329805051379959966806332982Dus dat gaat nog razend snel ook nog! Zie Ancient Square Roots WvR woensdag 3 november 2004 ©2001-2025 WisFaq
\require{AMSmath}
Hoe moet ik de wortel van 90 benaderen als ik het als de Babyloniërs doe? Dirk K Leerling onderbouw vmbo-havo-vwo - dinsdag 2 november 2004
Dirk K Leerling onderbouw vmbo-havo-vwo - dinsdag 2 november 2004
Volgens onderstaande website hadden de Babyloniërs daar een handig truukje voor. Ze gebruiken een algoritme dat neerkomt op de formule:Hierin is N het getal waar je de wortel van wilt benaderen. k is dan de benadering... die dan steeds nauwkeuriger wordt.N=90k=9 (als eerste benadering)knieuw=(9+90/9)/2=9,5knieuw=(9,5+90/9,5)/2=9,4868421052631578947368421052632knieuw=9,486832980509526242791444630995knieuw=9,4868329805051379959966816482159Enz...Volgens de rekenmachine van Windows is:√90\approx9,4868329805051379959966806332982Dus dat gaat nog razend snel ook nog! Zie Ancient Square Roots WvR woensdag 3 november 2004
Zie Ancient Square Roots
WvR woensdag 3 november 2004
©2001-2025 WisFaq