Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Complexe getallen

ik zou graag wat meer willen weten over het volgende type vraag:

Re(z2)0, dan geldt arg(z)is ....

of een vraag als:
Re(z2)0 en Im(z2)0, dan geldt arg(z)...

Ik ken dit type vraag totaal niet en heb ook geen idee hoe ik dit op moet lossen
Zouden jullie de methodiek kunnen vertellen met eventueel de bovenstaande vragen\

bvd

Daan

Daan
Student universiteit - dinsdag 2 november 2004

Antwoord

Ik zou z2=(x+iy)2 uitwerken tot x2-y2+2xyi. Dan Re(z2)=x2-y2 en Im(z2)=2xy. Nu kun je de verzamelingen waar het om gaat tekenen en vervolgens arg(z) aflezen. Bijvoorbeeld Re(z2)0 wordt x2y2 en dat geeft de gebieden onder de grafiek van |x| en boven die van -|x|. Dat geeft twee intervallen voor arg(z):
van -p/4 tot p/4 en van 3p/4 tot 5p/4. Zo kun je jouw vragen ook te lijf.

kphart
woensdag 3 november 2004

©2001-2024 WisFaq