Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Rekenen met seconden

Beste Wisfaq,
voor biologie heb ik een opdracht gekregen om een aantal personen een puzzel te laten leggen en daarvan de tijd te noteren, dat is allemaal gelukt.
Maar nu zit ik met het probleem hoe kan je gemiddeldes berekenen uit seconden en minuten berekenen?
Ik heb al vanalles geprobeerd maar ik kan er niet uit komen... kunnen jullie mij helpen....
groetjes....

Kim
Leerling bovenbouw havo-vwo - maandag 1 november 2004

Antwoord

Helpt dit voorbeeldje?
We hebben slechts twee deelnemers, hun tijden zijn
4:17 en 5:44.
Stap 1: tel de minuten op, tel ook de seconden op.
Dit geeft 9:61
Stap 2: bereken het gemiddelde van de minuten en ook van de seconden (in dit geval dus delen door 2).
Dit geeft 4:30 + 0:31 = 4:61 = 5:01

Oja, stel je moet 321 minuten delen door 13 (het aantal deelnemers).
Dat geeft 24,69 minuten = 24:41 (in minuten en seconden).
Die 0:41 vind je 'gewoon' met 0,69 x 60.

dk
maandag 1 november 2004

©2001-2024 WisFaq