\require{AMSmath} Dit is een reactie op vraag 17403 Re: Meeh - coefficient En voor een kubus van vurenhout met een soortelijke massa van 0,3 kilogram per kubieke decimeter? Lévien Leerling bovenbouw havo-vwo - maandag 1 november 2004 Antwoord Als ik er van uit ga dat het bovenstaande klopt dan krijg je, neem ik aan, zoiets als:De Meeh-coefficient C is uit te rekenen door: het huidoppervlakte H te delen door het gewicht G tot de macht 2/3Dus: C=H/G2/3.Nemen we kubus van 1 dm. De oppervlakte is dan 6·1 dm2=6 dm2De inhoud is 1 dm3=1 liter en dat komt overeen met 0,3 kilogram.En dan is het kwestie van invullen denk ik....C=6/0,32/313,4Uiteraard zal de coëfficiënt onafhankelijk moeten zijn van de afmetingen. Dat is ook zo... maar dat mag je dan eens zelf controleren. WvR maandag 1 november 2004 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
En voor een kubus van vurenhout met een soortelijke massa van 0,3 kilogram per kubieke decimeter? Lévien Leerling bovenbouw havo-vwo - maandag 1 november 2004
Lévien Leerling bovenbouw havo-vwo - maandag 1 november 2004
Als ik er van uit ga dat het bovenstaande klopt dan krijg je, neem ik aan, zoiets als:De Meeh-coefficient C is uit te rekenen door: het huidoppervlakte H te delen door het gewicht G tot de macht 2/3Dus: C=H/G2/3.Nemen we kubus van 1 dm. De oppervlakte is dan 6·1 dm2=6 dm2De inhoud is 1 dm3=1 liter en dat komt overeen met 0,3 kilogram.En dan is het kwestie van invullen denk ik....C=6/0,32/313,4Uiteraard zal de coëfficiënt onafhankelijk moeten zijn van de afmetingen. Dat is ook zo... maar dat mag je dan eens zelf controleren. WvR maandag 1 november 2004
WvR maandag 1 november 2004
©2001-2024 WisFaq