Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Vereenvoudigen na het differentieren

Goedenacht :),

Na het differentieren van een bepaalde functie en na het invullen van een paar waarden heb ik het volgende antwoord gekregen: 2 * (-Ö(2/3))3 - 4 * -Ö(2/3). Nou wil ik dit "exact" verder vereenvoudigen tot 8/3Ö2/3

wat zijn de tussenstappen die ik moet uitvoeren om tot 8/3 Ö(2/3) te komen? Alvast dank.

Hans.

Hans
Leerling bovenbouw havo-vwo - maandag 1 november 2004

Antwoord

Hallo Hans,

(-Öa)3=-Öa.-Öa.-Öa=-aÖa

Dus (-Ö(2/3))3=-2/3Ö(2/3)

Hiermee zou het moeten lukken.

wl
maandag 1 november 2004

©2001-2025 WisFaq