Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Merkwaardige producten

(6p-q)2·(6p+q)2

henk d
Leerling onderbouw vmbo-havo-vwo - zondag 31 oktober 2004

Antwoord

Een merkwaardige vraag (als het dat is...).

Ik doe maar een poging. Kijk eens naar:
a2·b2 = a·a·b·b = ab·ab = (ab)2
Dus
(6p-q)2·(6p+q)2 = ( (6p-q)(6p+q) )2 = ...
Tussen de beide buitenste haakjes staat inderdaad een merkwaardig product.
Als je dit ten minste bedoelt.

dk
zondag 31 oktober 2004

©2001-2024 WisFaq