Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 6948 

Re: Een hoed met 3 kaarten

Hallo, op een eerder gestelde vraag begreep ik het gegeven antwoord niet. In het gegeven antwoord staat 2 uit 3 en als uitleg een linkje. Deze link doet het bij mij echter niet. Ik wil echter wel weten waarom het 2 uit 3 is en niet 1 uit 2.

kris
Leerling bovenbouw havo-vwo - zondag 31 oktober 2004

Antwoord

De link doet het inmiddels weer... maar daar gaat het om 2 kaarten. Bij de oorspronkelijke vraag gaat het om 3 kaarten (niet dat het veel uitmaakt...)

Een boomdiagram dan maar:

q29324img1.gif

Er zijn drie mogelijkheden met uitkomst bovenkant is rood.

P(1,Rood)=1/6
P(1,Rood)=1/6
P(3,Rood)=1/6

Bij 2 van deze 3 mogelijkheden is de achterkant ook rood, bij 1 niet. De kans dat de achterkant rood is is dus 2/3.

WvR
zondag 31 oktober 2004

©2001-2024 WisFaq