\require{AMSmath} Re: Nulpunt berekenen met algebra Ik weet wel hoe je normaal dit moet oplossen maar met een wortel snap ik het niet zo goed. Kunnen jullie dit voor mij oplossen? Pim Leerling bovenbouw havo-vwo - zondag 31 oktober 2004 Antwoord -2+√(6-2x)=0√(6-2x)=26-2x=4 (denk daar maar eens over na!)(zie voetnoot!)-2x=-2x=1Controleren! -2+√(6-2·1)=0 Klopt!1|Je kunt dit zien als 'links en rechts kwadrateren'. Het kan ook met de bordjesmethode... Bij wortels altijd je oplossingen controleren! WvR zondag 31 oktober 2004 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Ik weet wel hoe je normaal dit moet oplossen maar met een wortel snap ik het niet zo goed. Kunnen jullie dit voor mij oplossen? Pim Leerling bovenbouw havo-vwo - zondag 31 oktober 2004
Pim Leerling bovenbouw havo-vwo - zondag 31 oktober 2004
-2+√(6-2x)=0√(6-2x)=26-2x=4 (denk daar maar eens over na!)(zie voetnoot!)-2x=-2x=1Controleren! -2+√(6-2·1)=0 Klopt!1|Je kunt dit zien als 'links en rechts kwadrateren'. Het kan ook met de bordjesmethode... Bij wortels altijd je oplossingen controleren! WvR zondag 31 oktober 2004
WvR zondag 31 oktober 2004
©2001-2024 WisFaq