\require{AMSmath} Vereenvoudigen kan ik deze 2 breuken vereenvoudigen?(-1+m2)/(1+m)en(-1+m)/(m+1)??? Kim Va 3de graad ASO - zondag 31 oktober 2004 Antwoord 1) Ja, schrijf namelijk de breuk als (m2-1)/(m+1) = {(m+1)·(m-1)}/(m+1)2) Niet echt je kunt wel het volgende doen: (m-1)/(m+1) = (m+1-2)/(m+1) = 1 - 2/(m+1) ....... maar of je daar nu echt blij mee moet zijn ???Met vriendelijke groetJaDeX jadex zondag 31 oktober 2004 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
kan ik deze 2 breuken vereenvoudigen?(-1+m2)/(1+m)en(-1+m)/(m+1)??? Kim Va 3de graad ASO - zondag 31 oktober 2004
Kim Va 3de graad ASO - zondag 31 oktober 2004
1) Ja, schrijf namelijk de breuk als (m2-1)/(m+1) = {(m+1)·(m-1)}/(m+1)2) Niet echt je kunt wel het volgende doen: (m-1)/(m+1) = (m+1-2)/(m+1) = 1 - 2/(m+1) ....... maar of je daar nu echt blij mee moet zijn ???Met vriendelijke groetJaDeX jadex zondag 31 oktober 2004
jadex zondag 31 oktober 2004
©2001-2024 WisFaq