Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Vraagstukken

1.Verdeel 300 euro onder 2 personen zodat 1/3 van het deel van de tweede persoon 30 euro meer is dan 1/4 van het deel van de eerste persoon.
Hoe begin ik hier aan

2.stefan heeft 524 eur, henk heeft 223 eur hoeveel moet stefan aan henk geven zodat hij daarna het dubbel heeft van henk
223+x=2.(524-x)
223+x=1048-2x
x+2x=1048-223
x=825/3
x=275
275-223=50 dit moet 26zijn wat doe ik verkeerd

dd
2de graad ASO - zaterdag 30 oktober 2004

Antwoord

1) Noem het bedrag van persoon 1: x en het bedrag van persoon 2: 300-x en stel dan een vergelijking op

2)je vergelijking is fout.
Deze moet zijn
2.(223+x)=524-x

Wat je bedoelt met 275-223=50 ontgaat me

hk
zaterdag 30 oktober 2004

©2001-2024 WisFaq