\require{AMSmath} Quotiënt- en kettingregel Hallo,Ik ben bezig met zelfstudie, maar van het weekend ben ik vastgelopen op het volgende:Hoe differentieer ik de volgende functies?f(x) = (x2 + 1) / x2antw: (x - 1) / x2eng(x) = √(x2-4x) (deze heb ik hier op de site gevonden)op een gegeven moment staat hier: f '(x)=½(2x-4)-½·2, waar komt die ·2 vandaan?Alvast bedankt Bart v Leerling bovenbouw havo-vwo - maandag 29 april 2002 Antwoord Voor het differentiëren gelden een aantal rekenregels:Bij het eerste voorbeeld gebruik je de quotiënt-regel:f(x)=x2+1 en g(x)=x2f '(x)=2x en g'(x)=2xDus de afgeleide is:We zien dat het gegeven antwoord in ieder geval niet klopt.Bij het tweede voorbeeld speelt de kettingregel een rol. Die laatste ·2 is de afgeleide van 2x-4. Zie samenvatting WvR maandag 29 april 2002 ©2001-2025 WisFaq
\require{AMSmath}
Hallo,Ik ben bezig met zelfstudie, maar van het weekend ben ik vastgelopen op het volgende:Hoe differentieer ik de volgende functies?f(x) = (x2 + 1) / x2antw: (x - 1) / x2eng(x) = √(x2-4x) (deze heb ik hier op de site gevonden)op een gegeven moment staat hier: f '(x)=½(2x-4)-½·2, waar komt die ·2 vandaan?Alvast bedankt Bart v Leerling bovenbouw havo-vwo - maandag 29 april 2002
Bart v Leerling bovenbouw havo-vwo - maandag 29 april 2002
Voor het differentiëren gelden een aantal rekenregels:Bij het eerste voorbeeld gebruik je de quotiënt-regel:f(x)=x2+1 en g(x)=x2f '(x)=2x en g'(x)=2xDus de afgeleide is:We zien dat het gegeven antwoord in ieder geval niet klopt.Bij het tweede voorbeeld speelt de kettingregel een rol. Die laatste ·2 is de afgeleide van 2x-4. Zie samenvatting WvR maandag 29 april 2002
Zie samenvatting
WvR maandag 29 april 2002
©2001-2025 WisFaq