Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 29211 

Re: Re: Re: Dubieus antwoord

ja dat klopt, dat had ik vergeten neer te zetten, maar het gaat me om de rn r=2 en ik dacht n=0,5. Maar volgens het antwoord moet het gewoon 2 zijn en jullie gebruiken ook alleen r en niet rn

Daan
Student universiteit - donderdag 28 oktober 2004

Antwoord

Volgens mij haal nu je nu twee formules door elkaar:

z=r·eij=r·(cos(j)+ i·sin(j))
(formule van Euler)

en

zn = rn·ei·n·j
(stelling van Moivre)

Voor het omzetten van een complex getal als macht van e gebruik je de formule van Euler en niet de stelling van Moivre.

WvR
vrijdag 29 oktober 2004

©2001-2024 WisFaq