\require{AMSmath} Re: Dubieus antwoord bedoelde -wortel(2)-i wortel(2)= Daan Student universiteit - donderdag 28 oktober 2004 Antwoord Eens kijk hoe was 't ook weer!?Er waren 3 manieren om een complex getal te schrijven:z=x+iyz=r(cosj+i·sinj)z=r·eijwaarin x het reële deel, y het imaginaire deel, r de modulus en j het argument van het getal in kwestie zijn.x=-√2y=-√2r=√((-√2)2+(-√2)2)=2Dus moet het toch wel:2·e-3/4$\pi$i zijn... immers j is het argument! WvR donderdag 28 oktober 2004 Re: Re: Dubieus antwoord ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
bedoelde -wortel(2)-i wortel(2)= Daan Student universiteit - donderdag 28 oktober 2004
Daan Student universiteit - donderdag 28 oktober 2004
Eens kijk hoe was 't ook weer!?Er waren 3 manieren om een complex getal te schrijven:z=x+iyz=r(cosj+i·sinj)z=r·eijwaarin x het reële deel, y het imaginaire deel, r de modulus en j het argument van het getal in kwestie zijn.x=-√2y=-√2r=√((-√2)2+(-√2)2)=2Dus moet het toch wel:2·e-3/4$\pi$i zijn... immers j is het argument! WvR donderdag 28 oktober 2004
WvR donderdag 28 oktober 2004
©2001-2024 WisFaq