Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Werken programma derive

OPGAVE
pi (2·x - 1) - 3·(x + 2) = (pi+ 2)·x
TUSSENSTAPPEN IN DERIVE
(2·pi·x - pi) - 3·(x + 2) = (pi + 2)·x
(2·pi·x - pi) - (3·x + 6) = (pi + 2)·x
(2·pi·x - pi) - (3·x + 6) = x.(pi + 2)
DE VOLGENDE STAP WORDT NIET UITGEVOERD ZOALS IK HET ME VOORSTEL
(2·pi·x - pi) - (3·x + 6) = x.(pi + 2)dit geeft derive
ik vermoed dat het onderstaande moet zijn
(2·pi·x - pi) - (3·x + 6) = (x.pi + 2.pi)
kan u mij vertellen wat ik verkeerd doe
de uitkomst als is verder uitwerk is anders dan als ik oplossen oplossing kies dus ben ik verkeerd bezig

JJ
2de graad ASO - donderdag 28 oktober 2004

Antwoord

In de regel waarbij je begint met "ik vermoed dat..."is het aan de rechterkant niet juist. Daar moet staan x.pi + 2.x

MBL
donderdag 28 oktober 2004

©2001-2024 WisFaq