Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Oplossen van een vergelijking

Hoi :),
ik heb een klein probleem met het oplossen van de volgende vergelijking f(x) = g(x) --- x = 0,05x2Ö(x) Kunnen jullie mij vertellen hoe ik dit algebraïsch kan oplossen. Alvast dank.

Hans
Leerling bovenbouw havo-vwo - donderdag 28 oktober 2004

Antwoord

Ik ga er maar even vanuit dat je dit bedoelt:

x=0,05x2Öx
20x=x2Öx
x2,5-20x=0
x(x1,5-20)=0
x=0 of x1,5-20=0
x=0 of x1,5=20
x=0 of x=3Ö400

Mwah... inderdaad, klein probleem...

WvR
donderdag 28 oktober 2004

©2001-2024 WisFaq