Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Het principe van differencieren

Besten mensen,

Ik heb hier een deel van een som. Maar ik begrijp er daadwerkelijk niks van:

W=240Öx - 0,6x-10000

wordt

W=120x^-0,6

Hoe kan dit?

mitche
Student hbo - woensdag 27 oktober 2004

Antwoord

Ik veronderstel - gezien je titel - dat het functie W moet gedifferentieerd worden.

Je hebt
W = 240x1/2 - 0,6x - 10000

DW = 240.1/2x-1/2 - 0,6

= 120x-1/2 - 0,6

= 120/Öx - 0,6

LL
woensdag 27 oktober 2004

©2001-2024 WisFaq