To print higher-resolution math symbols, click the
Hi-Res Fonts for Printing button on the jsMath control panel.

jsMath
Loading jsMath...



Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Lineaire differentiaal vergelijking

omdat mijn vorige vraag niet duidelijk was zal ik hem opnieuw proberen te stellen:

ik moet oplossen

dy/dx + 2y=2ex

als dit voldoet aan de formule: dy/dx+P(x)y=Q(x) is het een lineaire differentiaalvergelijking en moet je de vergelijking maal I(x)=e^integraal van P(x) doen. Maar die P(x) is dus nul in dit geval. Dus daarom weet ik niet hoe ik deze verder uit moet werken

Daan
Student universiteit - woensdag 27 oktober 2004

Antwoord

Is P(x) = 2 misschien wat?

MBL
woensdag 27 oktober 2004

©2001-2025 WisFaq