Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Oppervlakte en inhoud

Van een kubus is de inhoud (in cm3) vijf keer zo groot als de oppervlakte (in cm2).
Hoe groot is de inhoud?
Bij voorbaat dank

Johan
Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 27 oktober 2004

Antwoord

Bovenbouw!!??
Inhoud kubus = a3
Oppervlakte kubus = 6a2 (jawel, zes a-kwadraat)
Nu zal er wel iets gelden als a3 = ... x 6a2 (toch?)
Waaraan is a dan gelijk?
En dan weet je de inhoud ook wel.

dk
woensdag 27 oktober 2004

©2001-2024 WisFaq