To print higher-resolution math symbols, click the
Hi-Res Fonts for Printing button on the jsMath control panel.

jsMath
Loading jsMath...



Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Differentiaal vergelijking oplossen

Ik kom niet uit de volgende differentiaalvergelijking. Ik krijg niet al m'n t'tjes links en u'tjes rechts zodat ik aan beide kanten de integraal kan nemen. Hoe los ik dit op?

du/dt = 2 + 2u + t + tu

Alvast bedankt.

Jaap
Student universiteit - dinsdag 26 oktober 2004

Antwoord

En wat als je nu eens je rechterlid factoriseert?
2+2u+t+tu = (2+t)+ (2u+tu) = (2+t)+(2+t)u = (2+t)(1+u)

Lukt het nu?

Els
dinsdag 26 oktober 2004

©2001-2025 WisFaq