Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Omrekenen van km/uur² naar m/s²

Het omrekenen van versnelling gaat anders dan omrekenen van snelheid. Hoe moet dat? Het is iets met worteltrekken volgens mij, maar ik weet het niet zeker. Ik wil omrekenen van km/uur² naar m/s².

david
Leerling bovenbouw havo-vwo - dinsdag 26 oktober 2004

Antwoord

Als je 'samengestelde' eenheden wil omzetten in andere 'samengestelde' eenheden, schrijf je alle eenheden die in de ene voorkomen in functie van die die in de tweede voorkomen:

5 m/s $\to$ ? km/h
5 m/s
= 5 [0,001km / (h/3600)] (want 1m=0,001km en 1s=1h/3600)
= 5.3600.0,001 km/h
= 18 km/h

x km/h2 $\to$ ? m/s2
x km/h2
= x [1000m / (3600s)2] (want 1km=1000m en 1h=3600s)
= x.1000/36002 m/s2
= x/12960 m/s2

cl
donderdag 28 oktober 2004

©2001-2024 WisFaq