\require{AMSmath} Oplossen van een tweedegraads vergelijking hoe los ik de volgende vergelijking op: 20=-0,5x2+14x+4,5 J.Pouw Iets anders - vrijdag 26 april 2002 Antwoord Eerst op nul herleiden: -0,5x2+14x+-15,5=0 Zorg voor x2: x2-28x+31=0Nu kan je kiezen: 1. Kwadraatafsplitsen 2. ABC-formule Ad.1 (x-14)2-196+31=0 (x-142)-165=0 (x-142)=165 x-14=±Ö165 x=14±Ö165 Ad.2 a=1, b=-28 en c=31 D=(-28)2-4·1·31=660 x=(28±Ö660)/2 x=14±Ö165 WvR zaterdag 27 april 2002 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
hoe los ik de volgende vergelijking op: 20=-0,5x2+14x+4,5 J.Pouw Iets anders - vrijdag 26 april 2002
J.Pouw Iets anders - vrijdag 26 april 2002
Eerst op nul herleiden: -0,5x2+14x+-15,5=0 Zorg voor x2: x2-28x+31=0Nu kan je kiezen: 1. Kwadraatafsplitsen 2. ABC-formule Ad.1 (x-14)2-196+31=0 (x-142)-165=0 (x-142)=165 x-14=±Ö165 x=14±Ö165 Ad.2 a=1, b=-28 en c=31 D=(-28)2-4·1·31=660 x=(28±Ö660)/2 x=14±Ö165 WvR zaterdag 27 april 2002
Nu kan je kiezen: 1. Kwadraatafsplitsen 2. ABC-formule Ad.1 (x-14)2-196+31=0 (x-142)-165=0 (x-142)=165 x-14=±Ö165 x=14±Ö165 Ad.2 a=1, b=-28 en c=31 D=(-28)2-4·1·31=660 x=(28±Ö660)/2 x=14±Ö165
WvR zaterdag 27 april 2002
©2001-2024 WisFaq