Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Vraagstukken met procenten

Een verpleegster heeft 10cc nodig van een geneesmiddel dat 15,5% van een stof A bevat. Ze mengt daarvoor x cc van een oplossing met 20% van stof A en y cc van een oplossing met 5% van A . Bereken x en y .

mandy
2de graad ASO - maandag 25 oktober 2004

Antwoord

Je weet dat
x + y = 10 (1)
Dit heeft betrekking op het totale volume.

Het volume van stof A is gelijk 10 cc . 15,5% = 10 cc.
0,155 = 1,55 cc

Dus
x.0,20 + y.0,05 = 1,55 (2)

Uit het stelsel van de vergelijkingen (1) en (2) kun je x en y berekenen.

LL
dinsdag 26 oktober 2004

©2001-2024 WisFaq