Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Vraagstukken

Een aap at in 5 dagen 100 bananen. Elke dat at hij 5 bananen meer dan de dag ervoor. de vijfde dag echter at hij 2 bananen minder dan het dubbele van de vorige dag.
hoeveel bananen at hij op elk van deze dagen.
x+5+x+10+x+15+x+20+x+38 = 100
5x=-88+100
5x=12
x=12/5
x=2.4 maar dit is niet juist
wat doe ik verkeerd

dd
2de graad ASO - maandag 25 oktober 2004

Antwoord

Het moet zijn:
x+5+x+10+x+15+x+20+2x+38 = 100
immers 2(x+20)-2=2x+40-2=2x+38

hk
maandag 25 oktober 2004

©2001-2024 WisFaq