\require{AMSmath} Segment van een cirkel gegeven: straal van de cirkel, lengte van de koorde.Vraag: hoelang is de boog ven het segment vannev Iets anders - maandag 25 oktober 2004 Antwoord De middelpuntshoek AMB = 2 . $\angle$AMC.(zie cabri-figuur beneden)sin($\angle$AMC) = |AC|/|MA|Dus $\angle$AMB = 2 . arcsin(|AC|/|MA|)Verder weet je dat booglengte/cirkelomtrek = middelpuntshoek/360°Dus de booglengte = $\angle$AMB/360°.omtrekIn de cabri-figuur kun je punten A en B verplaatsen.Klik op het cabri-logo rechts beneden. LL maandag 25 oktober 2004 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
gegeven: straal van de cirkel, lengte van de koorde.Vraag: hoelang is de boog ven het segment vannev Iets anders - maandag 25 oktober 2004
vannev Iets anders - maandag 25 oktober 2004
De middelpuntshoek AMB = 2 . $\angle$AMC.(zie cabri-figuur beneden)sin($\angle$AMC) = |AC|/|MA|Dus $\angle$AMB = 2 . arcsin(|AC|/|MA|)Verder weet je dat booglengte/cirkelomtrek = middelpuntshoek/360°Dus de booglengte = $\angle$AMB/360°.omtrekIn de cabri-figuur kun je punten A en B verplaatsen.Klik op het cabri-logo rechts beneden. LL maandag 25 oktober 2004
LL maandag 25 oktober 2004
©2001-2024 WisFaq