Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 29016 

Re: Vereenvoudiging na het differentieren

Het antwoordenboek komt uit op (1/Ö(x)) - ((x-1)/(2xÖ(x))) Kunt u mij vertellen hoe ze op dit antwoord komen?

Alvast dank.

Hans

Hans
Leerling bovenbouw havo-vwo - zondag 24 oktober 2004

Antwoord

Nee, want dat antwoord is fout.
Als je de productregel gebruikt met
f(x)=(x+1)/Ö(x)=(x+1)*1/Ö(x)
dan krijg je
f'(x)=1*1/Ö(x)+(x+1)*-1/(2xÖ(x))=
1/Ö(x)-(x+1)/(2xÖ(x))

Kijk hieronder ook maar eens:

hk
zondag 24 oktober 2004

©2001-2024 WisFaq