Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Rekenen met complexe getallen

Bij de vergelijking z2= -2 -1.5i wordt dit vervolgens geschreven als (5/2)*(-4/5 - (3/5)i)
zodat vervolgens makkelijk de r (ofwel modulus z) te vinden is en gemakkelijk de hoek te bepalen is.
Mijn vraag is: hoe komt men op het getal 5/2 als r?
Had ik geen ander getal kunnen nemen?

Anna
Iets anders - zondag 24 oktober 2004

Antwoord

De modulus van -2 - 1.5i is Ö[(-2)2 + (-1.5)2] = Ö6.25 = 2.5

MBL
zondag 24 oktober 2004

©2001-2024 WisFaq