Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Druk X-coordinaat uit in a n b

opgave 17 3-3 lineare recursie deel 2 b2

De limiet van de rij is de x-coordinaat van het snijpunt van de grafiek van f(x)=ax+b en de diagonaal y=x
druk deze x coordrinaat uit in a n b

mijn vraag is.. hoe doe je dat. Ik ben gewend met getalletjes en niet zo met lettertjes.

f(x)=36-0,8x y=x kan ik bijvoorbeeld wel oplossen

36-0,8x=x
36=1,8x
36/1,8=x
20=x

en als ik met letters moet doen, dan gaat opeens alles mis.

f(x)=ax+b y=x

ax+b=x
b= 1x-ax |a|1
b......... en dan stopt het opeens bij mij...

Kay
Leerling bovenbouw havo-vwo - zondag 24 oktober 2004

Antwoord

Uit ax + b = x volgt ax - x = -b ofwel x(a - 1) = -b ofwel x = -b/(a - 1)
Hierbij moet wel ondersteld worden dat a ongelijk is aan 1 (delen door 0, weet je wel!).

MBL
zondag 24 oktober 2004

 Re: Druk X-coordinaat uit in a n b 

©2001-2024 WisFaq