Loading jsMath...



Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Algoritme om een vierkantswortel te benaderen

Hallo,
Ik moet een programma schrijven die de vierkantswortel trekt uit een getal, maar ik kan nog niet met machten werken, dus x tot de macht 1/2 gaat niet, weten jullie geen andere formule om de vierkantswortel te berekenen van een willekeurig getal?

robin
Iets anders - zondag 24 oktober 2004

Antwoord

Een zeer handig en eenvoudig programmeerbaar 'algoritme' is het volgende (in pseudocode):

Gevraagd: Ö30

a=0
b=30
t=(0+30)/2=15

Is 15·1530? nee te groot!

a=0
b=15
t=(0+15)/2=7.5

Is 7,5·7,530? nee te groot!

a=0
b=7,5
t=(0+7,5)/2=3,75

Is 3,75·3,7530? nee te klein!

a=3,75
b=7,5
t=(3,75+7,5)/2=5,625

Is 5,625·5,62530? nee te groot!

Enzovoort....
Probeer 't maar eens...

WvR
zondag 24 oktober 2004

 Re: Algoritme om een vierkantswortel te benaderen 

©2001-2025 WisFaq