\require{AMSmath} Bacteriëncultuur Een bacteriëncultuur groeit exponentieel aan. Op een bepaald ogenblik zijn er 5000 bacteriën. 48 uur later is dit aantal aangegroeid tot 100.000Schrijf het aantal bacteriën N(t) als functie van t (t in uur).(N(0) is het aantal bacteriën voor t = 0)Hoelang duurt het vooraleer het oorspronkelijk aantal bacteriën verdubbeld is?Schrijf het verband (vergelijking) tussen N(t) en N'(t)Kunnen jullie me op weg helpen? Kris Overige TSO-BSO - zaterdag 23 oktober 2004 Antwoord Wat is de groeifactor per 48 uur? Bereken de groeifactor per uur... gebruik de formule N(t)=b·gt, waarbij b=beginwaarde, g=groeifactor.Los de vergelijking gt=2 op... (g had je al uit a.)Bereken eerste de afgeleide van N'(t). Schrijf N(t) als functie van N'(t)...hopelijk ben je nu op de goede weg...Zie ook:Herkennen van verbandenHoe bepaal je de verdubbelingstijd?Rekenen met procenten en groeifactoren WvR zaterdag 23 oktober 2004 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Een bacteriëncultuur groeit exponentieel aan. Op een bepaald ogenblik zijn er 5000 bacteriën. 48 uur later is dit aantal aangegroeid tot 100.000Schrijf het aantal bacteriën N(t) als functie van t (t in uur).(N(0) is het aantal bacteriën voor t = 0)Hoelang duurt het vooraleer het oorspronkelijk aantal bacteriën verdubbeld is?Schrijf het verband (vergelijking) tussen N(t) en N'(t)Kunnen jullie me op weg helpen? Kris Overige TSO-BSO - zaterdag 23 oktober 2004
Kris Overige TSO-BSO - zaterdag 23 oktober 2004
Wat is de groeifactor per 48 uur? Bereken de groeifactor per uur... gebruik de formule N(t)=b·gt, waarbij b=beginwaarde, g=groeifactor.Los de vergelijking gt=2 op... (g had je al uit a.)Bereken eerste de afgeleide van N'(t). Schrijf N(t) als functie van N'(t)...hopelijk ben je nu op de goede weg...Zie ook:Herkennen van verbandenHoe bepaal je de verdubbelingstijd?Rekenen met procenten en groeifactoren WvR zaterdag 23 oktober 2004
WvR zaterdag 23 oktober 2004
©2001-2024 WisFaq