\require{AMSmath} Een logaritmische vergelijking Ik heb de volgende vgl op proberen te lossen:3logx · 9logx · 27logx · 81logx = 54Mijn oplossing:3logx · 3logx/3log9 · 3logx/3log 27 · 3logx/3log 81 = 54(3logx)4/(2·3·4) = 54(3logx)4/24 = 54(3logx)4 = 54 · 24 = 12963logx = 6Dit blijkt niet te kloppen.De juiste oplossing is 729 of 1/729 Stijn 3de graad ASO - zaterdag 23 oktober 2004 Antwoord Hallo Stijn,Als a4=1296 dan is a=-6 of a =6.Je krijgt dus3log(x)= -6 of 3log(x)=6y = 3log(x)Ûx=3yDe oplossing van de vergelijking is dus inderdaadx = 36=729 of x = 3-6 = 1/729 wl zaterdag 23 oktober 2004 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Ik heb de volgende vgl op proberen te lossen:3logx · 9logx · 27logx · 81logx = 54Mijn oplossing:3logx · 3logx/3log9 · 3logx/3log 27 · 3logx/3log 81 = 54(3logx)4/(2·3·4) = 54(3logx)4/24 = 54(3logx)4 = 54 · 24 = 12963logx = 6Dit blijkt niet te kloppen.De juiste oplossing is 729 of 1/729 Stijn 3de graad ASO - zaterdag 23 oktober 2004
Stijn 3de graad ASO - zaterdag 23 oktober 2004
Hallo Stijn,Als a4=1296 dan is a=-6 of a =6.Je krijgt dus3log(x)= -6 of 3log(x)=6y = 3log(x)Ûx=3yDe oplossing van de vergelijking is dus inderdaadx = 36=729 of x = 3-6 = 1/729 wl zaterdag 23 oktober 2004
wl zaterdag 23 oktober 2004
©2001-2024 WisFaq