Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Bewegingsvgl

als een deeltje de bewegingsvgl x= 0,5*t2 heeft wat is dan de beginsnelheid van het deeltje ?

bedankt!

nicky
3de graad ASO - zaterdag 23 oktober 2004

Antwoord

Dat ligt eraan wat het begintijdstip is.
In ieder geval is de snelheidsfunctie v(t) = de afgeleide van de afstandsfunctie s(t)=0,5·t2.
Dus v(t)=t en dat betekent dat de snelheid op tijdstip 0 gewoon 0 is.

Met vriendelijke groet

JaDeX

jadex
zaterdag 23 oktober 2004

 Re: Bewegingsvgl 

©2001-2024 WisFaq