\require{AMSmath} Oplossingen Gonio Ik hoop dat u me met het volgende kan helpen.Gegeven is:Teken in een figuur voor x € [-p,2p]f:x----sin xg:x-----2 sinxh:x----1-sin xLos op in [0,2p]a) f(x) = 1/2Ö3b) f(x) = h(x)Dit kan je volgens mij grafisch benaderen, maar hoe los ik dit op zonder rekenmachine?groetjes debby Debby Leerling bovenbouw havo-vwo - vrijdag 22 oktober 2004 Antwoord Hoe los je sin x= 1/2Ö3 op?Vroeger kende we gewoon het lijstje van sinus en cosinus uit het hoofd. Het is ook niet zo moeilijk om te onthouden als je goed kijkt.Samen met de eenheidscirkel concluderen we:sin x= 1/2Ö3x=1/3p + k·2p of x=2/3p + k·2pKomt dat je niet bekend voor? Dan toch maar 's even in je boek neuzen, want het staat er vast in!Het oplossen van sin x = 1 - sin x gaat zo:sin x = 1 - sin x2·sin x = 1sin x = 1/2En dan ben je weer in een situatie als hierboven, maar dat weet je nu wel toch? WvR vrijdag 22 oktober 2004 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Ik hoop dat u me met het volgende kan helpen.Gegeven is:Teken in een figuur voor x € [-p,2p]f:x----sin xg:x-----2 sinxh:x----1-sin xLos op in [0,2p]a) f(x) = 1/2Ö3b) f(x) = h(x)Dit kan je volgens mij grafisch benaderen, maar hoe los ik dit op zonder rekenmachine?groetjes debby Debby Leerling bovenbouw havo-vwo - vrijdag 22 oktober 2004
Debby Leerling bovenbouw havo-vwo - vrijdag 22 oktober 2004
Hoe los je sin x= 1/2Ö3 op?Vroeger kende we gewoon het lijstje van sinus en cosinus uit het hoofd. Het is ook niet zo moeilijk om te onthouden als je goed kijkt.Samen met de eenheidscirkel concluderen we:sin x= 1/2Ö3x=1/3p + k·2p of x=2/3p + k·2pKomt dat je niet bekend voor? Dan toch maar 's even in je boek neuzen, want het staat er vast in!Het oplossen van sin x = 1 - sin x gaat zo:sin x = 1 - sin x2·sin x = 1sin x = 1/2En dan ben je weer in een situatie als hierboven, maar dat weet je nu wel toch? WvR vrijdag 22 oktober 2004
WvR vrijdag 22 oktober 2004
©2001-2024 WisFaq