Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Vergelijking oplossen

De volgende vergelijking is gegeven:
3+3log(x-1)3log(2x + 4)

Ik zelf kwam op het volgende:
3+3log(x-1)3log(2x + 4)
3log27 + 3log(x-1) 3Log(2x+4)
3log (27x-27) 3log(2x+4)
27x-27 2x +4
25x 31
x 35/27

Mijn TI-83 geeft hele andere waarden aan, namelijk 1 3/4 wat doe ik fout?

Luna
Leerling bovenbouw havo-vwo - vrijdag 22 oktober 2004

Antwoord

Je uitkomst (overigens 31/25) is correct. Wellicht doe je bij het intypen op je rekenmachine iets verkeerd. Wat ? Dat is van hieraf moeilijk te zeggen.

Dat is nog niet zo verwonderlijk die 1,75.
y1=3+3log(x-1)
y2=3log(2x+4)
Intersect... en jawel hoor x=1,75 precies!
Dus 'Wat doe ik fout?'
Je vergeet dat 3log() iets anders is dan 3log(). Wat toch wel ernstig is, maar niet hopeloos...


Thx WVR !

jadex
zaterdag 23 oktober 2004

©2001-2024 WisFaq