Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Bereken sin ß en tan ß

Hallo wisfaq team,

Ik snap het volgende vraagstuk niet echt,

Gegeven is cos ß = -8/17
Bereken sin ß en tan ß

Alvast bedankt

Jeroen
Leerling bovenbouw havo-vwo - vrijdag 22 oktober 2004

Antwoord

Als er nu gestaan had: cos b=8/17, dan wist ik het wel. Teken een rechthoekige driehoek met een hoek b waarbij de aanliggende rechthoekszijde gelijk is aan 8 en de schuine zijde 17. Bereken de derde zijde... enzovoort...

Maar dat staat er niet... er staat cos b=-8/17. Is dat erg? Niet echt.. hoek b is gewoon stomp... en wat betekent dat dan voor de sinus en tangens?

Denk 'r maar eens over na...

WvR
vrijdag 22 oktober 2004

©2001-2024 WisFaq