Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Binair aftrekken

ik zit weer met een probleempje

110100
-100011
________
010101 mijn uitkomst
10001 uitkomst van de rekenmachine

0-1=1 (een lenen)
0-0=0
1-0=1
0-0=0
1-0=1
1-1=0

elif
Iets anders - vrijdag 22 oktober 2004

Antwoord

110100
100011
------ -
010001

Als je in de eerste stap leent... je leent nu van onderen? Aaahhh..... Al met al worden de laatste drie cijfers 011 omdat je van een 0 niets kan lenen!

WvR
vrijdag 22 oktober 2004

Re: Binair aftrekken

©2001-2024 WisFaq