Loading jsMath...



Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 28867 

Re: Re: Gebroken exponenten

Ik typ hier het voorbeeld dat in mijn boek staat:

Bij exponentiele groeiverschijn- Voor een exponentiel
selen komen gebroken exponenten groeiende
hoeveelheid
ondere andere ik de volgende gev- H geldt bijv:
allen voor. H=3*19^t

Ûbij t berekenen van een hoe- ÛDe hoeveelheid na
veelheid op een gebroken 21/4 uur is dan:
moment. H=3*19^21/4
H=2261

ÛBij t omzetten van een for- Û19^1/60=1,05
mule naar een kortere tijds- Een andere for-
eenheid mule voor H is:
H=3*1,05^t

Doreth
Leerling bovenbouw havo-vwo - vrijdag 22 oktober 2004

Antwoord

Ja er worden dus duidelijk 2 veschillende gevallen onderscheiden:
Na het eerste Û teken: berekeningen op een gebroken moment.
Na het tweede Û-teken: omzetten naar een kortere tijdseenheid.
Deze twee staan geheel los van elkaar.
Precies zoals ik dacht.

hk
vrijdag 22 oktober 2004

©2001-2025 WisFaq