Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Gebroken exponenten

H= 3.19^t (t is tijd in uren)

ÛDe hoeveelheid na 21/4 uur is dan :
H= 3.19^21/4 H= 2261

Û19 1/60= 1,05
Een andere formule voor H is dus:
H= 3. 1,05^t

Ik snap niet hoe ze in dat boek aan 19 1/60 komen...

Doreth
Leerling bovenbouw havo-vwo - donderdag 21 oktober 2004

Antwoord

Ik denk dat er moet staan 19 tot de macht1/60.
Als de groeifactor per uur 19 is, dan is de groeifactor per minuut 19^(1/60)
Nu kun je narekenen dat 19^(1/60)=1,0503.

Die formule 3.1,05t is dus een formule voor H met t in minuten.

hk
donderdag 21 oktober 2004

 Re: Gebroken exponenten 

©2001-2024 WisFaq