Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 28772 

Re: Re: Formule vereenvoudigen

Hoi Jadex,

Nog een hele kleine vraagje;
Ik krijg deze som niet voor elkaar, ik kom zover;

(x/p2)-(qx/12p)-(3x/4p2)= -2x-qx/-3p2-12p klopt dit?

Ik had ook een andere opgelost, kun je het even voor me nakijken?

(2a/6-b/2a)*4ab= (4a2-b2/2ab)*4ab= (4a2-b2/2ab)*4ab klopt dit?


Groetjes,

Ersin

Ersin
Student hbo - donderdag 21 oktober 2004

Antwoord

1) Alleen gelijksoortige breuken kun je optellen of aftrekken.
(x/p2)-(qx/12p)-(3x/4p2) ® we maken hier overal noemer 12p2 van:
12x/12p2 - pqx/12p2 - 9x/12p2=(3x-pqx)/12p2

2) Ik denk dat die 6 een b moet zijn.......
(2a/b-b/2a)*4ab (beide termen boven de streep met 4ab vermenigvuldigen) = 8a2b/b-4ab2/2a (vereenvoudigen) = 8a2-2b2

Met vriendelijke groet

JaDeX

jadex
donderdag 21 oktober 2004

©2001-2024 WisFaq