Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Ongelijkheden van een 2de graad met 1 onbekende

-x2+8x-15 0
Hoe moet ik deze ongelijkheid in R oplossen?

Gelieve wat hulp

prospe
2de graad ASO - woensdag 20 oktober 2004

Antwoord

Los eerst de vergelijking -x2+8x-15 = 0 op met de abc-formule of met behulp van ontbinden in factoren.
(de uitkomsten van deze vergelijking zijn x=3 of x=5)
Maak daarna een tekenverloop van de functie f(x)=-x2+8x-15.

wl
woensdag 20 oktober 2004

©2001-2024 WisFaq