Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Tekenverandering van een tweedegraadsfunctie

bepaal m € R zodat de grafiek vd tweedegraadsfunctie f met voorschrift f(x)=3x2-mx+4 volledig boven de x-as ligt

alex
2de graad ASO - dinsdag 19 oktober 2004

Antwoord

Dag Alex,

De voorwaarden dat f(x)=ax2+bx+c volledig boven de x-as ligt zijn de volgende:

--Er zijn geen snijpunten met de x-as (y=0)
Er mogen dus geen wortels bestaan in
De discriminant moet dus kleiner dan 0 zijn

--De parabool heeft een dal (en geen top, anders lag hij volledig onder de x-as) aan deze voorwaarde is al voldaan (3x2), de coëfficiënt bij x2 is positief.

Nu zou het moeten lukken!

av
dinsdag 19 oktober 2004

©2001-2025 WisFaq