Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 28714 

Re: Interval, straal en centrum

bij vb1a bedoel je sup(b-r',b+r')-inf(a-r,a+r)=(b+r')-(a-r) ?
er staat
(b-r')a-r en a+rb+r' Û(b-r')-(a+r)(a-r)-(b+r')=m-M

maar a+ra-r geeft toch -(a-r)-(a+r)? dus je kunt alleen de linkere kant van de ongelijkheid met de linkere kant van deze ongelijkheid (b-r')a-r optellen en niet de linkere kant van de ene onge. met de rechtere kant van de andere ongelijkheid?
(b-r')-(a+r)(a-r)-(b+r')=m-M kan niet kloppen

..:) bedankt voor de reactie..
tot het volgende antwoord

Zuric
3de graad ASO - dinsdag 19 oktober 2004

Antwoord

Ik bedoel in vb 1a) wel degelijk sup(a+r,b+r')-inf(a-r,b-r')
Omdat ik namelijk wil nagaan waaraan M-m gelijk is met M=sup(a+r,b+r') en m=inf(a-r,b-r').

r is een positief getal want stelt een straal voor.
Dan is een getal PLUS r toch altijd GROTER dan of gelijk aan (gelijk aan als r=0) dat zelfde getal MIN r?
Dus a+r a-r en dus -(a+r)-(a-r).
Maar eigenlijk heb je die ongelijkheid niet nodig.

En sorry, maar ik heb halverwege mijn redenering verkeerd gekeken en verder gegaan met 1b. 'k heb dat ondertussen aangepast in het antwoord op de vorige vraag.

Lukt het nu? Hopelijk heb ik er nu alle fouten uitgehaald.

Mvg,

Els
woensdag 20 oktober 2004

©2001-2024 WisFaq