Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Tweedegraadsvergelijking

Los de volgende tweedegraadsvergelijkingen op. SChrijf eerst de vergelijking in de vorm van ax2 + bx + c = 0

4x2-4(2+m)x+9m=0 heeft één wortel.

kan me iemand helpen met deze oefeningen op te lossen? want ik begrijp er nix van ..

alvast bedankt xx Stefanie

Stefan
2de graad ASO - dinsdag 19 oktober 2004

Antwoord

èèn wortel betekent dat Discriminant=0
Discriminant= b2-4ac=0
In de som a=4, b=-4m-8 c=9m
(-4m-8)2-(4*4*9m)
16m2+64m+64 -144m=0
16m2-80m+64=0
m2-5m+4=0
m=1 of m=4
er zijn dus 2 oplossingen. Bij beiden ontstaat een vergelijking met 1 wortel.

groet
Pieter Lagas

pl
dinsdag 19 oktober 2004

©2001-2024 WisFaq