Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Probleem met balansmethode

Ik zit in de 4e klas Vmbo niveau KBL en heb een probleem met deze som 6 x t = 3 x t + 9. weet iemand hoe je die moet oplossen. en weet iemand ook wanneer je welke methode gebruikt bij welke som. heb deze methodes op school:

omgekeerde pijlenkettingen
bordjes-methode
de balansmanier
inklemmen

Stepha
Leerling bovenbouw vmbo - dinsdag 19 oktober 2004

Antwoord

Hallo Stephan,

Met de balansmethode krijg je:

6t = 3t + 9
links en rechts -3t geeft
3t = 9
links en rechts delen door 3 geeft
t = 3

wl
dinsdag 19 oktober 2004

 Re: Probleem met balansmethode 

©2001-2024 WisFaq